100-vuotias Joensuun Ilmailukerho on Suomen vanhin

Joensuun Ilmailukerho (JIK) täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ilmailukerho järjestää koko perheen “Fly-In”-ilmailutapahtuman sunnuntaina 6.8. kello 10–18 Joensuun lentokentällä Onttolassa. – Vastaavanlainen tapahtuma on järjestetty edellisen kerran 16 vuotta sitten Joensuun lentokentällä. Näin juhlavuonna haluamme kertoa toiminnastamme isolla mittakaavalla. Ilmailukerhollamme on kunniakas 100-vuotinen historia ja edelleen monipuolista toimintaa, johon toivomme uusia jäseniä mukaan, Joensuun Ilmailukerhon […]

Lennokkijaoksen alkusyksyn toimintaa

Joensuun Ilmailukerhon lennokkijaoksella on syyskuussa kerhoilta torstaina 7.9.2023 sekä lennätystapaaminen Kiteen lentokentällä sunnuntaina 10.9.2023. Tervetuloa paikan päälle tutustumaan toimintaamme ! Katso lisätietoa syksyn toiminnasta Harrastustoiminta->Lennokit sivulta, jossa linkki lennokkijaoksen kerhoiltojen ja tapahtumien sivuille.

Purjelentopäivä 26.8.

Kerhomme järjestää perinteisen purjelentopäivän Kiteen lentopaikalla lauantaina 26.8. (säävaraus, varapäivä 27.8.). Tapahtumassa on mahdollista tutustua purjelentoon sekä kokeilla lentämistä purjelennon opettajan avustamana. Lentojen ikäraja 15v ja vaadittu minimipaino 45kg. Osallistuminen ilmaista ja esittelylento 75 eur. Ilmoittautuminen etukäteen sähköpostitse [email protected] – esittelylentoja järjestetään päivän aikana rajoitettu määrä.

Yksityislentäjän lupakirjakurssi

Yksityislentäjän lupakirjakurssin teoriaosio alkaa sunnuntaina 11.6.2023 klo 10.00 Joensuun Ilmailukerhon kerhohuoneella osoitteessa Merimiehenkatu 34, Joensuu. Mukaan ehdit myös myöhemmin. Oppitunnit pääosin viikonloppuisin. Teoriaosion aloitettuasi voit myös halutessasi aloittaa heti lentämisen. Voit myös suorittaa ainoastaan teoriakurssin. Kouluttajana ansiolentäjä,  lennonopettaja Timo Flink. Vastuullinen koulutusorganisaatio Kallan Lentäjät ry.  Lisätietoja: Timo Flink, p. 045-1266630, [email protected]

Katanan isännyys vaihtui

Kerhomme puheenjohtaja Petri Kettunen luovutti Katanan isännyyden Laura Tahvanaiselle lauantaina 20.5. Tahvanainen valmistuu tänä keväänä lentokonemekaanikoksi, joten OH-JIK on jatkossakin hyvissä käsissä! Katanaan liittyvät tiedustelut jatkossa osoitteeseen katananemanta at gmail.com

Vuosikokous

Joensuun ilmailukerho ry:n vuosikokous pidetään lauantaina 11.3.2023 klo 12 Joensuun Tiedepuistolla: Länsikatu 15, 4B-rakennus, 1.krs, kokoushuone Victoria. Käynti Tiedepuiston rakennukseen 4B on Linnunlahdentien puolelta. Asialistalla on sääntömääräiset asiat.

Lennokkijaoksen talvitiedote, kerhoillat ja huutokauppa

Lennokkijaoksen maaliskuun 2023 kerho-illat ovat torstaina 2.3. ja 16.3. klo 17.30-20.00 (Merimiehenkatu 34). Kerhoilloissa on nähtävillä 16.3.2023 kerhoillassa huutokaupattavat kerholle lahjoituksena saadut lennokkitavarat joiden tuotto menee jaoksen toiminnan kehitykseen.

Purjelentokurssi 2023

Purjelentokausi lähenee ja uusi kurssi starttaa pian! Kurssin esittelyt 11.2. ja 18.2. klo 10 osoitteessa Merimiehenkatu 34. Myös meneillä olevassa kurssissa on vielä tilaa, ja mukaan pääsee lennosta! Kurssien lento-osuudet alkavat lumien sulettua, yleensä siis vapun tienoilla. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Aki Vartiaiselle tekstiviestitse numeroon 050 564 5088.

Aviamapsin käyttö lennokkitoimintaan

Muistutuksena ja tiedoksi kaikille lentäjille! Lennokkien aktiivinen lennätystoiminta näkyy nykyään Aviamapsin karttasivuilla pyöreänä dronen kuvana. Joensuun Ilmailukerhon lennokkijaokselle on myönnetty kuusi lennätysaluetta, joissa sääntöjen mukaan voi ohjeisin perehdytetyt kerhomme lennokkiharrastajat saada lennätyskorkeutta paikasta riippuen jopa 520m (AGL) asti. Korkeuden käyttö on mahdollista myös tornin ollessa kiinni. Huomaathan, että lennätettäessä yli 120m korkeudessa, on lennättäjällä oltava […]

Uudet kotisivut julkaistu

Uuden alkaneen vuoden sekä kerhon juhlavuoden kunniaksi kerhon kotisivut on uudistettu! Suunnittelussa on pyritty selkeyteen sekä helppokäyttöisyyteen – sivujen pitäisi toimia niin tietokoneelta kuin mobiililaitteeltakin.