FLY-IN-ilmailutapahtuma 2023

Joensuun Ilmailukerho (JIK) täyttää tänä vuonna 100 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi ilmailukerho järjestää koko perheen vapaapääsyiseen “Fly-In”-ilmailutapahtuman sunnuntaina 6.8.2023 kello 10–18 Joensuun lentokentällä Onttolassa.

“Fly-In”-ilmailutapahtumassa koneet ovat esillä sekä maassa että ilmassa. Luvassa on yleisölennätystä helikopterilla ja esittelylentoja. Maanäyttelyssä on esillä lentokoneita koko moottori-ilmailun aikakaudelta. 

Maanäyttelyssä on esillä lentokoneita koko moottori-ilmailun aikakaudelta. 

Tapahtumassa yleisöllä on mahdollisuus myös tavata ilmailun ammattilaisia ja harrastajia sekä tutustua alan yrityksiin ja yhteisöihin.

Sisäänpääsy on maksuton, pysäköinnistä peritään maksu. Osta p-lippu ennakkoon tästä. Lentoesityksillä on säävaraus, mutta maanäyttely järjestetään säästä riippumatta.

Tapahtuman järjestää Joensuun Ilmailukerho ja sen yhteistyökumppanit ovat Finavia, Joen Service Oy Kelluu Oy sekä Joensuun kaupunki.

Lentokoneet esillä maassa ja ilmassa

“Fly-In”-ilmailutapahtumassa luvassa on yleisölennätystä helikopterilla ja esittelylentoja säävarauksella.

Esittelyjen lisäksi tapahtumassa on maanäyttely Joensuun lentokentän asematasolla, jossa on esillä purjelento- ja moottorikoneita sekä JIK:n lennokkijaoston RC-lennokkeja. Katso koko ohjelma tästä!

Lentokentälle maanäyttelyyn on tulossa vierailevia siviili-ilmailukoneita sekä klassikkopurjelentokoneita, kuten PIK-5 ja Bergfalke, Joensuun Ilmailukerhon omia purjelentokoneita unohtamatta.

Klassikoita moottorilentokoneista edustaa muun muassa VL Viima, Blerioth sekä Tiger Moth. Esillä myös Vinka, Saab Safir ja Zlin. Lisäksi Onttolan lentokentän hallista esille tuodaan muun muassa Diamond Katana DA-20 (OH-JIK), Cessna 172 (OH-CVZ), Piper PA-28 (OH-PTH).  

Maanäyttelyssä on esillä mm. Safir, Bleriot ja VL-Viima II.

Maanäyttelyssä toimintaansa esittelee ilmailualan yhteisöt ja yritykset, kuten Joen Service Oy, Kelluu Oy ja De Moto Pohjois-Karjalasta.

TERVETULOA mukaan ”Fly-In”-ilmailutapahtumaan 2023 Joensuuhun!