Ohjeita lentäjille

Joensuuhun ilma-aluksella saapuville ja poistuville lentäjille

Joensuun ilmatilassa operoidaan 6.8.2023 kuten valvomattomalla lentopaikalla, eli tehdään liikenneilmoitukset radiolla Joensuun liikenteelle.

Lentokentällä toimii sunnuntaina ”airboss” joka antaa suosituksia ja ohjeita saapuvalle ja lähtevälle liikenteelle. Huomioi, että kyseessä ei ole lennonjohto, joka antaisi lähtö- ja laskuselvityksiä, tai aktivoisi ja päättäisi lentosuunnitelmia.

Airboss ottaa yhteyttä saapuviin ilma-aluksiin Joensuun radiotaajuudella 120.900 MHz ja ehdottaa sopivaa parkkia. Ilma-alukset parkkeerataan ensisijaisesti poikkikiitotien varteen, minne pääsee asematason tai odotuspaikka B:n kautta.

Poikkikiitotiellä toimii Follow Me -kyltillä varustettu mönkijä, joka ohjaa oikeaan paikkaan. Poikkikiitotien eteläpää toimii autojen parkkipaikkana, joten poikkikiitotietä ei voi käyttää lentoonlähtöihin ja laskuihin. Katso kartta!

Lentokoneen parkkeerauksen jälkeen päätä lentosuunnitelmasi, ja tule ilmoittautumispaikalle hakemaan ruoka- ja kahviliput itsellesi ja miehistöllesi. Huom! Perjantaina ja lauantaina saapuvat koneet rullaavat hallille. Kangas- ja avo-ohjaamokoneet voivat olla yön hallissa.

Kerho myy tarvittaessa polttoainetta (100LL), ota yhteyttä FLY-IN toimistoon terminaalissa.

Voit myös ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen [email protected] – kerrothan jos olet halukas esittelemään konettasi ilmassa tapahtuman aikana.