Moottorilento

Moottorilentäminen on turvallisuushakuinen harrastus, joka mahdollistaa esimerkiksi lentokoneella matkustamisen. Joensuusta lentää noin kahdessa tunnissa Helsinkiin ja kolmessa tunnissa Viron länsirannikolle, Pärnuun, joka on suosittu matkalentokohde joensuulaisten moottorilentäjien keskuudessa. Lentokokemuksen kasvaessa on mahdollista hankkia esimerkiksi yölentokelpuutus lentolupakirjaan tai osallistua SAR- ja palovalvontalennoille.

Jos haaveilet lentäjän ammatista niin lentoharrastuksesta voi olla hyötyä myös ammatillisessa mielessä. Yksityislentäjän lupakirja (PPL) muodostaa peruskoulutuksen ansiolentäjän lupakirjaan (CPL) ja liikennelentäjän lupakirjaan (ATPL).

Kouluttajat

Timo Flink
puh. 045 126 6630
[email protected]

Lari Pantsari
puh. 040 561 6272
[email protected]

Koulutus

Moottorilentokurssi koostuu teoriatunneista ja koululennoista, jotka suoritetaan yleensä rinnakkain. Kurssi on mahdollista suorittaa oman aikataulun mukaan. Yleensä koulutus kestää 6-12 kuukautta.

Teoriakoulutus sisältää 100 tuntia teoria-aineita, kuten ilma-aluksen yleistuntemus, ilmailun säädökset, radiopuhelinliikenne, lentokoneen suoritusarvot ja lennonsuunnittelu, ihmisen suorituskyky, sääoppi, lentosuunnistus, lentotoiminta ja lennonteoria. Lentokoulutus sisältää vähintään 45 lentotuntia. Ne koostuvat opettajan kanssa sekä yksin suoritettavista koululennoista, joilla harjoitellaan koneen käsittelyä ja toimintaa matkalennoilla. Ensimmäiselle yksinlennolle oppilas pääsee n. 10-15 lentotunnin jälkeen.

Koulutuksen päätyttyä oppilaan on läpäistävä ilmailulaitoksen teoriakoe sekä tarkastuslento.

Koulutuksen voi aloittaa 16-vuotiaana ja lupakirjan voi saada täytettyään 17 vuotta. Normaali terveys riittää eivätkä silmälasitkaan ole yleensä este. Koulukoneena käytetään Joensuun ilmailukerhon ry:n konetta jonka käyttöön vaaditaan kerhon jäsenyys.

Yksityislentäjän lupakirjan suorituksen jälkeen lentäjä voi hankkia yölento-, suksi- ja vesilentokelpuutuksen lupakirjaansa.

Matkalento

Kerhossa harrastetaan mm. matkalentotoimintaa, pääasissa matkalennot suuntautuvat kotimaan ja Baltian kentille.

Moottorilennon lajeista kerhon jäsenet ovat harrastaneet myös mm. taitolentoa, experimentaaleja sekä moottoripurjelentoa.