Aviamapsin käyttö lennokkitoimintaan

Muistutuksena ja tiedoksi kaikille lentäjille! Lennokkien aktiivinen lennätystoiminta näkyy nykyään Aviamapsin karttasivuilla pyöreänä dronen kuvana. Joensuun Ilmailukerhon lennokkijaokselle on myönnetty kuusi lennätysaluetta, joissa sääntöjen mukaan voi ohjeisin perehdytetyt kerhomme lennokkiharrastajat saada lennätyskorkeutta paikasta riippuen jopa 520m (AGL) asti. Korkeuden käyttö on mahdollista myös tornin ollessa kiinni.

Huomaathan, että lennätettäessä yli 120m korkeudessa, on lennättäjällä oltava ilmailuradiovastaanotin mukana, jotta lentoliikenteen seuraus onnistuu. Lähtökohtaisesti lennokki väistää aina kaikissa olosuhteissa toista ilma-alusta.

Aviamapsin toimintailmoitus on ilmailijoiden keskinäinen viestinnän väline, ei virallinen hakemus/ilmoitus lennonjohdolle (sen lennättäjä tekee erikseen ennen toiminnan aloitusta). Ilmoituksen tarkoitus on auttaa alueen läheltä lentäviä varautumaan lennokkitoimintaan, se ei ole rajoitus- tai lentokieltoalue. Lennättäjän puhelinnumero on oltava myös lennätysilmoituksessa, jotta muut ilmatilan käyttäjät voivat ottaa tarvittaessa yhteyttä.

Katso kerhollemme myönnetyt lennätysalueet tästä karttalinkistä: https://aviamaps.com/map?drone&lang=fi#p=8.36/62.384/30.013. Alueet näkyvät kartalla vihreinä muttereina.

Lisätietoja lennokkialueista saa lennokkijaoston Petri Verkkoselta.