Moottoripurjelento

Moottoripurjelento on edullisin moottorilentämisen muoto. Purjekonemainen aerodynamiikka ja pitkät siivet mahdollistaa pienen polttoaineenkulutuksen, matkalennolla alle 14 litraa tunnissa. Yhdistettynä suureen polttoainetankkiin tuloksena on yli 7 tunnin toiminta-aika. Matkanopeudella 160 km/t sillä pääsee pitkälle. Polttoaineeksi käy autobensa. Muuntokoulutus mopusta mm. ultraan käy helposti.

#

#

#

#

#


Moottoripurjelento on nimestään huolimatta lentämistä moottorikoneella. Tässä tarkoitetaan ns. moottoripurjekoneita (mopu), joissa on kiinteästi asennettu moottori, kiinteä tai sisäänvedettävä laskuteline, aerodynaamisesti hyvin muotoiltu koneen runko, ja pitkät, suhteellisen hyvän liitosuhteen mahdollistavat siivet. Moottoripurjekoneista käytetään myös käsitettä Touring Motor Glider, TMG.

Koulutus

Moottoripurjelennon lupakirjakurssi koostuu teoria- ja lento-osista. Teoriaosion voi suorittaa Suomen urheiluilmailuopiston nettiteorioina.

Lentokoulutus sisältää 25 tuntia. Lento-osuuden aloittaminen voidaan sopia yksilöllisesti kevään – kesän ajalle. Lentokoulutus voidaan aloittaa ennen teoriakoulutuksen päättymistä. Lentotuntien ajankohdat sovitaan opettajan kanssa. Lentokoulutus toteutetaan Joensuun lentoasemalta. Useimmilla oppilailla koulutus ja maksut jakautuvat kahden vuoden jaksolle. Lennot voidaan maksaa osissa, joten koko kurssimaksua ei tarvitse maksaa heti.

Lentolupakirjaan riittää normaali ns. ajokorttiterveys. Silmälasit ja lievä värisokeuskaan ei yleensä ole este. Ilmailulääkäri tekee tarkastuksen ja päättää kelpoisuudesta.